maanantai 8. tammikuuta 2018

Vihdoin!

Olen jo jonkin aikaa kuumotellut sitä että milloinkohan tuo poika oikein innostuu opettelemaan sanoja. Vielä kaksi viikkoa sitten ei kiinnostanut lainkaan. Toki hän osaa sanoa selkeästi äiti ja isi. Mutta nyt on tullut monta sanaa lisää. Mm. Kissa, anna, lisää, kirja, hyvä, lamppu. Tämä huojentaa, ehdin jo miettiä että alkaako ollenkaan puhumaan selkeästi koskaan vai mennäänkö me puheterapiaan. 

Äitinä tulee aina hieman vertailtua omaansa toisiin samanikäisiin. Minä en ole poikkeus. Olen jopa ahdistunut siitä kun kaikki muut tuntuvat osaavan niin paljon sanoja, paitsi meidän poika. Nyt en ole enää niin huolissani.

Meillä lähdettiin suht aikaisin liikkeelle, ryömittiin kun oli 5kk ja konttasi kun oli 7kk jne. Kävelemään kunnolla tosin lähti vasta kesällä synttäreiden jälkeen. Mummulassa oli hyvä harjoitella nurmikolla tasapainoa ja kävelyä. Nykyään tuo lapsi ei pysy paikallaan oikein ollenkaan. Mihinkään ei hirveämmin ole malttanut keskittyä. Esim. potallakaan ei viihdy tällä hetkellä yhtään. Mikä on tosi turhauttavaa koska haluaisin että päästäisiin päivä-vaipoista eroon kesällä. Jospa sekin ajan kanssa.

Myös tutti on tiukassa tällä rämäpää 1,5 vuotiaalla. Päivisin ei ole enää käytössä mutta unille sen saa. Siitäkin haluaisin päästä eroon mutta pitäköön vielä kun näyttää olevan super tärkeä. 

Meillä on torstaina vihdosta viimein 1,5 vuotis-neuvola. Aiotaan ottaa siellä vesirokkorokote pojalle. Pituusmittaa odotan suurella mielenkiinnolla. Painoon saan osviittaa kotipuntarillakin. Kirjoittelen viimeistään silloin lisää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti