keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Painonhallintaa

Minä lihoin esikoisen raskauden aikana 20 kg joista synnärille jäi ainoastaan 5 kg. Ennen raskautta painoin vain 47 kg ja loppuraskaudesta tosiaan 67 kg. Se oli niin kamalaa käydä ekan kerran puntarilla synnytyksen jälkeen. Imetyksen aikana jouduin syömään kortisonikuurin si-nivelten tulehduksen vuoksi. Se lisäsi ruokahalua aivan hirvittävästi. Imetys ei auttanut yhtään mua laihduttamaan, sen sijaan lihoin. Voi toki olla että kortisonikuurilla oli jotain tekemistä asian kanssa. Olen nyt siis sen puoltoista vuotta painanut jojoillen välillä 61 kg ja välillä 58 kg, se siis parhaimmillaan.

Joulun jälkeen kävin vaa'alla ja totesin jouluherkkujen taas tehneen tehtävänsä: painoin 60.9 kg. Yritin loppusyksystä laihduttaa käyttämällä sulamon sivuja. Sivusto on kyllä tosi hyvä. Sieltä pystyy valitsemaan tavoitteen ja laskemaan kalorit mitä päivän aikana kertyy. Se myös kertoo saatko tarpeeksi ravintoaineita ja vettä ja että mihin kannattaa pyrkiä ruokavaliolla. Sillä en saanut tiputettua kuin 2 kg kahdessa kuukaudessa. Ja sitten pysähtyi. Motivaatio katosi kun vieressä mussutettiin joulusuklaita. Minähän en ole siis ylipainoinen. Tunnen vain kroppani täysin vieraaksi kun on hyllyvät reidet ja jenkkakahvaa ja mahaa. Siksi minulle on tärkeää saada hieman painoa pois. En siis halua olla myöskään alipainoinen mutta joku 55 kg olisi hyvä. Olen siis 157 cm pitkä eli aika lyhyt. 

Kävin siis vaa'alla maanantaina uudestaan ja silloin se näytti 60,4 kg. Nyt tänä aamuna kävin uudestaan ja vaaka näytti 59,7. Eli paino on jo laskussa vaikka tämä on vasta kolmas päivä ilman herkkuja. Mietin jo syksyllä että voisiko noilla minipillereillä olla jotain tekemistä asian kanssa ettei se paino vain lähtenyt mihinkään. Että jos ne hormonit jotenkin esti sen painon putoamista. Voi olla. Viimeksi kun lopetin pillerit 12/2014 niin sen jälkeen paino putosi aivan itsestään 53 kg sinne 47 kg vaikka söin ja herkuttelin kokoajan. Joten tottakai toivon että nyt kun olen hormoneista vapaa että paino alkaa vihdoin tippumaan. Voisinkin ottaa tavaksi käydä keskiviikko-aamuisin vaa'alla. Tässä tämän kerran löpinät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti