tiistai 2. tammikuuta 2018

Raskautumisvinkit

Olen tässä nyt omaksi huvikseni tutkinut netin ja somen syövereitä mitä näihin vinkkeihin tulee. En siis halua että meiltä häviää kaikki ilo kaikessa yrittämisessä ja siksi en halua ottaa mitään stressiä tästä asiasta. Ainoa mikä mietityttää on se että mun menkkoja ei kuulu vieläkään vaikka mahaa vihloo kyllä. Kuitenkin ajattelin nyt tässä listata ihan muutaman vinkin mahdollisille lukijoille.

Vältä stressiä


Oxfordin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa että jos naisen kropassa on paljon adrenaliinia, se viivästyttää raskautumista. Siksikin olisi tärkeää ettei ala stressata vaikkei raskaus heti onnistu. 


http://www.bbc.com/news/health-10942956



Painonpudotus ja ruokavalion parantaminen


Jos on ylipainoa, sitä kannattaisi vähentää. Samoin jos olet alipainoinen olisi hyvä pyrkiä parempiin ruokailutottumuksiin. Itse olin kyllä alipainoinen kun tulin raskaaksi pojastani ja söin huonosti. Kehottaisin tähän vaihtoehtoon vasta sitten kun on yrittänyt pitempään, esim.6 kk. Toki terveellinen ruokavalio on aina hyväksi kaikille ja se taas kannattaisi pitää läpi elämän. Itsekin yritän jatkuvasti parantaa ruokavaliotani. 



Tupakoinnin lopettaminen


Tämä on kaikista tärkeintä. Jos aiot tulla raskaaksi niin lopeta se tupakointi jo nyt, äläkä siinä vaiheessa kun se muru on on massussa kasvamassa. Tupakointi vaikeuttaa huomattavasti raskautumista. 


https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/09/29/elamantavat-vaikuttavat-hedelmallisyyteen



Greippimehu


Greipin happamuuden kerrotaan paksuntavan limakalvoja ja tekevän kohdun olosuhteita suotuisammaksi alkion kiinnittymiseen. Osa juo greippimehua ovulaatioon asti ja osa läpi kierron. Tätä olen harkinnut jossakin vaiheessa kokeilevani. 



Asento seksin jälkeen


Tätä olen joskus kokeillut ja silloin siitä ei ollut apua. Kuitenkin monet vannovat tämän auttavan. Eli seksin jälkeen tyyny tmv. pepun alle ja jalat kohti kattoa. Tämä voi aiheuttaa ihmettelyä miespuolisilta. 



Kierron laskeminen ja oviksen bongaaminen


Joillakin on todella tasainen kierto ja tunnistavat aina ovulaation kun se tapahtuu. Joillakin taas kierto vaihtelee paljon ja ovulaation oireet ovat mitättömät. Silloin kannattaa ottaa avuksi ovulaatiotestit ja yrittää niillä bongata. Netissä on myös ovulaatiolaskuri, ja on olemassa myös sovelluksia mitkä laskevat sen sinulle. Mulla itsellä on tosiaan käytössä Flo-sovellus. 



Seksin toistuvuus


Elikkäs, jos haluaa maksimoida jokaisen kerran mahdollisuudet niin kannattaa harrastaa seksiä joka toinen päivä, että ehtii ns. latautua enemmän siittiöitä. Tämä siis ovulaation aikaan. 



Foolihappo


Jotkut ovat kokeneet foolihapon lisäämisen ruokavalioon auttavan raskautumiseen. Myöskin mammavitskut sisältävät enemmän foolihappoa ja niiden syömisestä ei muutenkaan ole mitään haittaa. Siksi ne kannattaa aloittaa kun aloittaa yrittämisen. 



Tässä nyt nämä mitä oli eniten esillä. En kaikkeen jaksanut etsiä lähteitä. Mutta osan olen kuullut jo lapsettomuuspoliklinikalla vuonna 2011 muistaakseni. Tämmöstä tänään. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti