lauantai 7. huhtikuuta 2018

Kuningatarhyytelö ja raskautuminen + muut terveysvaikutteet

Nyt kun on tänään vielä aikaa niin kirjoitan tässä nopeasti tietoiskun tästä kaikkien aikojen superfoodista ja sen vaikutuksista terveyteen ja raskautumiseen. 

Kuningatarhyytelö eli Gelee Royal eli emomaito.

Emomaito on mehiläiskuningattaren ravintoa. Sen avulla kuningatar kasvaa isommaksi kuin työläismehiläiset, munii paljon munia ja elää jopa 40-50 kertaa pidempään kuin tavalliset mehiläiset. Kuningatarhyytelöä on jo vuosikausia pidetty kauneuden ja nuoruuden lähteenä. 

Kuningatarhyytelö sisältää runsaasti bioaktiivisia B-vitamiineja, erityisesti Pantoteenihappoa, joka tunnetusti vähentää stressitasoja (lisäksi B1, B2, B3, B6, biotiini, foolihappo ja B12 sekä mesoinositoli). Se sisältää monia mineraaleja (kalsium, kupari, rauta, fosfori, kalium, pii ja rikki) sekä myös vitamiinit A, C, D ja E. Se sisältää myös steroleja, hormonaalisesti stimuloivia aineita, fosforipitoisia aineyhdisteitä ja asetyylikoliinia, jota tarvitaan lähettämään hermoviestit solusta soluun. Se on maailman rikkain astetyylikoliinin lähde. 

Kuningatarhyytelön aminohapposisältö on merkittävä. Sen aminohapot ovat oikeassa muodossa ihmisiä ja eläimiä ajatellen. Se sisältää vähintään 17 aminohappoa, joista 8 on välttämättömiä ihmiselle, sekä lisäksi 5 muuta, samansukuista, mutta tunnistamatonta aineyhdistettä. Aspartiinihappoa, joka on pääasiallinen aminohappo kudosten kasvulle ja uudistumiselle on kuningatarhyytelössä keskimäärin 16.1% sen koko valkuaisainepitoisuudesta. Se sisältää myös gammaglobuliinia, mikä auttaa immuunijärjestelmää taistelemaan tartuntatauteja vastaan. 

Kuningatarhyytelö on tärkeä nukleiinihappojen RNA:n ja DNA:n saannin kannalta, joilla on tärkeä osa elimistön hyvinvoinnin säätelyssä. Se sisältää myös kollageenin esiastetta, joka auttaa vahvistamaan elimistön omia kollageenipitoisia kudoksia, kuten ihoa. Kollageeni on eräs vanhenemista vastaan taisteleva elementti, joka vastaa ihon nuorekkuudesta ja kimmoisuudesta, auttaa lihaksia, luustoa ja rauhasia toimimaan kunnolla. Nämä ovat perustekijöitä, jotka pitävät ihmisen pystyssä ja elinvoimaisena.

Tutkimuksissa on todettu kuningatarhyytelöstä mm. seuraavaa:

- Naisten hedelmöityskyky parani ja joidenkin hedelmöityskyky palautui vaihdevuosien jälkeen
- Lisää ihon luonnollista sävyä ja jarruttaa ihon vanhenemismuutoksia
- Vahvistaa ja virkistää immuunijärjestelmää
- Sisältää monimutkaisia aineyhdisteitä, jotka toimivat hypotalamuksen sisäeritysrauhasia säätelevien gonadotrooppisten hormonien tavoin, mikä virkistää sisäeriterauhasten toimintaa ja auttaa vakioimaan sekä naisten että miesten lisääntymisjärjestelmiä
- Amerikan lääkelaitoksen (U. S. Food and Drug Administration) teettämä tutkimus osoitti, että se on bakteereja tappava ja sisältää bakteereita tuhoavia aineita 
- Uudistaa luun kasvua
- Nopeuttaa tulehdusten paranemista ja niihin liittyviä prosesseja
- Maksaa suojaava ja puhdistava vaikutus


Muita positiivisia vaikutuksia:

- Ruokahalunsäätely
- Fyysisen tarmokkuuden ja energisyyden lisääntyminen
- Heikkojen ja väsyneiden silmien virkistyminen
- Parantaa elämänlaatua ja hyvinvointia raskauden ja menopaussin aikana
- Lisää nuorentavia prosesseja elimistössä
- Vähentää väsymystä
- Lieventää ja usein poistaa niveltulehduksen kipua
- Vahvistaa muistia ja aivojen toimintaa
- Vahvistaa heikentyneitä elintoimintoja
- Auttaa hermostoperäisissä ongelmissa, kuten parkinsonismissa
- Elvyttää rauhasia ja auttaa korjaaman rauhasperäisiä häiriöitä
- Vahvistaa hermostoa ja auttaa aivo- ja hermoperäisten ongelmien hoitamisessa
- Tasaa verensokeria (diabetes)
- Parantaa miesten hedelmällisyyttä
- Ehkäisee hormoniperäisiä rappeutumissairauksia


Monet vannovat raskautuneensa tämän avulla. Osa myös huomasi ovulaation aikaistuneen/luteaalivaiheen pidentyneen tämän ansiosta. Joku ovuloi tämän avulla vahvemmin kuin clomeilla. Joten todellakin vakuutuin tämän tehosta ja siksikin haluan kokeilla tämänkin. 

Itse valitsin tämän tuotteen Ruohonjuuri-myymälästä:


Tätä on myös saatavilla Life-myymälöistä kapseleina. Netistä voi myös tilata kapseleina mm. Luontaistukun sivuilta. Itse valitsin tämän kahdesta syystä. Yksi on se että tässä muodossa tämä imeytyy paremmin. Toinen on se että en yksinkertaisesti jaksanut enää lähteä etsimään Lifen myymälää. Muistathan jos päädyt myös ottamaan tämän hunajamuodossa, ettet laita tätä suoraan tulikuumaan veteen koska se tappaa vitamiineja. Itse teen niin että laitan kylmään veteen lusikallisen ja sitten lisään kuumaa vettä kunnes se liukenee sekaan. Osa pystyy laittamaan tätä suuhun noin vaan mutta itse en kykene. Äklöttää pelkkä ajatuskin. Tässä tuotteessa on myös mukana siitepölyä 2.15%, emomaitoa on 0.48% ja loppu on luomuhunajaa. Myös siitepölyllä on lukuisia terveysvaikutuksia joita en nyt tähän ala paljoa avaamaan koska muuten tästä tulee kilometrin pituinen postaus. Kopioin suoraan ruohonjuuren sivuilta:


Siitepöly on alkaalista ravintoa, joka sisältää mm. B9-vitamiinia (kaikki B-rymän vitamiinit paitsi B12), C-D- ja E-vitamiinia, kaikki 22 aminohappoa, 12 ruoansulatuksellemme keskeistä entsyymiä ja jopa 60 eri mineraalia (mm. barium, boori, kalsium, kupari, kulta, jodi, rauta, mangaani, fosfori, kalium, seleeni, pii, rikki, natrium ja sinkki). Lisäksi siitepöly sisältää karotenoideista mm. beetakaroteenia ja ksantofylliä, runsaasti lesitiinä, koliinia, 31 eri rasvahappoa sekä nukleenihappoja DNA:ta ja RNA:ta. 

Siitepölyä pidetään yhtenä maailman parhaista proteiinin lähteistä ja se sisältää 25% proteiinia, joka on erinomaisesti imeytyvässä muodossa. 


Eli sekin on hyvin tuhtia tavaraa. Saa nähdä miten alkaa auttamaan mulla tämä. Jostain luin että emomaito voi myös kasvattaa kuppikokoa ja toivon että ei koska ostin vasta uusia rintaliivejä. :D


-m-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti