maanantai 21. toukokuuta 2018

Yksityisellä käynti

Sellaiset 5-6 viikkoa sitten meidän pojalle nousi aivan yhtäkkiä kuume. Kuume oli aika korkea, 3 päivää siinä 38-39 asteessa ja sen jälkeen päivä tai kaksi lämpöä. Sitten useana päivänä ei mitään. Aivan yhtäkkiä, kuten kuume, alkoi poitsu yskiä. Viikon yskimisen jälkeen mä halusin että mies käyttää lääkärillä. Silloin saatiin ohjeeksi antaa hunajaa saatesanoin että yskä voi kestää kolmekin viikkoa ja se on aivan normaalia. Noh, selvä. Odoteltiin se kolme viikkoa yskää, valvottiin aamuöitä ja oltiin jokainen tosi väsyneitä. Sitten mulla vaan loppui uskominen parantumiseen ja varasin uuden lääkäriajan. Mies käytti taas koska en töiden takia päässyt.

Siellä sitten sanottiin että pojalla on infektioastma-oireita. Ja siitähän mulla sitten alkoi sellainen googletus ettei mitään rajaa. Jotenkin mun pää käänsi sen niin että okei meidän lapsella on infektioastma ja se siitä. Saatiin Ventoline ja babyhaler, ohjeeksi kokeilla sitä 2-3 viikkoa jos auttaisi. Ei oikeastaan auttanut niin paljoa. Sen jälkeen tuli myös ihan kamala yö jonka aikana mietimme päivystykseen lähtöä/ambulanssin soittoa. Joten soitin aikaa tälle samalle lääkärille mutta sain ajan päivystykseen viime perjantaille ja siellä sitten sattui olemaan ihan tunari lääkäri. Ei siis kuunnellut kuulemma yhtään (en jälleen päässyt mukaan töiden takia) ja oli sanonut vaan että hunajaa ja höyryhengitystä vaikka yskimistä oli jatkunut jo kuukausi. 

Soitin äidille ja äidin kanssa sovittiin että nyt riittää ja mennään yksityiselle, että hän auttaa maksamaan sen. Tsekkasin aiemmin kyselemäni vinkit lääkäreistä ja varasin yhdelle heistä ajan tälle päivälle. Mua jännitti aivan kamalasti että tuleeko taas vaan samat ohjeet eikä auteta mitenkään lisää. 
Vaan ei. Saimme todella hyvää hoitoa ja ihanaa empaattista kohtelua osaksemme. Olen ikuisesti kiitollinen tälle lääkärille vaikkemme saaneetkaan selkeää vastausta vielä kysymykseen että onko lapsella infektioastmaa vai ei. Varsinaisia astmatestejä voi tehdä vasta 6 vuotiaasta ylöspäin ja toinen ikäraja oli 3 vuotta. Meidän poika täyttää ensi kuussa vasta 2 vuotta. Eli ei pysty nyt oikein millään toteamaan onko vai eikö. Saimme Flixotide suihkeen ventolinen lisäksi ja annoimme äsken ekan annoksen. Poika yski kyllä makuulla jonkin verran mutta nyt ei kuulu yskimistä enää nukahdettua. Se ei toki tarkoita sitä etteikö se voisi alkaa vielä. 

Eli joskus tosiaan kannattaa pienituloisenkin käydä yksityisellä. Mä olen aivan varma että tämä lääkäri oli jokaisen euron arvoinen. Sain sellaisen mielenrauhan ja toiveet parantumisesta että ei rajaa. Flixotide on meillä käytössä nyt kuukauden, ekat kaksi viikkoa isommalla annoksella ja sitten kaksi viikkoa pienemmällä annoksella. Sen jälkeen tämä sama lääkäri soittaa ja kyselee miten on mennyt että onko yskä jatkunut. Jos on niin laittaa meidät lastenpoliklinikalle Tyksiin. Myös jos yskä loppuu niin sumutteet voi lopettaa. Toivon jälkimmäistä!

Tulipa paljon tekstiä vaikka oli tarkoitus vain käydä nopeasti kertomassa kuulumisia. Huh!

-m-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti