torstai 28. kesäkuuta 2018

Meidän 2-vuotias

Meidän poika täytti 2 vuotta 18.6. Halusin taltioida tämän hetken omat oikut ja vaiheet sekä sen että minkä verran nyt tunnemme tuota pientä miehen alkua. 

Meidän 2-vuotias :

- On kovin hurmaava! Monesti on keimailemassa varsinkin uusille naispuolisille tuttaville tai tuntemattomille, esimerkiksi junassa kerran yksi nainen erehtyi hymyilemään pojalle ja koko loppu reissun poika haki häneltä jatkuvasti huomiota ja hirmuinen hurmaus-vaihde päällä. Jokseenkin hassua nähdä miten monipuolisesti tuonkin ikäinen osaa keimailla.

- On todella vilkas. Niinkuin oikeasti. Olen jopa miettinyt hankkivani skiphopin repun missä on se talutusremmi. Pelkään aina hieman kun lähdemme kävellen ulos ilman rattaita. Muutamaan otteeseen lapsi on kielloista huolimatta mennyt autotielle ja on ottanut oikeasti sydämestä vaikkei vaaratilannetta tullut eteen. 

- On kova esittämään. Joka kerta kun meille tulee vieraita, poika riemastuu ja alkaa kovasti vetämään showta johon usein liittyy hyppimistä ja juoksemista ja ehkä jopa kuperkeikkoja. 

- Omaa todella vahvan oman tahdon. Tiesin jo n.vuosi sitten että tahtoikä tulee olemaan meillä haastava. Lapsi ei anna periksi kovin helpolla. Monesti esim kakkavaipan vaihtoakin pitää monta kertaa kysyä ennen suostuu sen vaihtoon. (Siinäkin on sitten rajansa että joskus sitten otetaan se raivari vastaan ettei iho pala.)

- Osaa sanoa jo monta erilaista sanaa ja tykkää laittaa niitä lauseisiin sekaisin mikä on aika huvittavan kuuloista. Ihanaa että hänen höpötyksistään saa jo jotain selvääkin. 

- On liikunnallisesti lahjakas. Turhankin lahjakas. Kerran oletin ettei hän osaa kiivetä kalliota pitkin. Olin väärässä. Hän myös yrittää tehdä kärrynpyöriä ja tosiaan kuperkeikka on opittu jo alkuvuodesta muistaakseni. Hän osaa myös mennä ylös kiipeilyseinää, tosin lasten versiota koska se on liukumäen yhteydessä sellainen pieni pätkä. Kiipeää myös erilaisiin kiipeilytelineisiin kuin olisi vuosia vanhempi. Hyppiminen on kivaa!

- Ei halua koskaan mennä nukkumaan. Eikä myöskään tällä hetkellä nukahda itsenäisesti vaan siinä täytyy vieressä olla aina jomman kumman meistä. 

-On hieman huono syömään. Tykkää lähinnä leivästä pelkällä rasvalla, juotavista jugurteista ja smoothieista, makaronista ja nuudeleista. Nyt eilen sain hänet syömään puuroa ja olin siitä todella iloinen. Tammikuusta hänelle oli tullut painoa lisää vain 50g mikä on tosi vähän. Pituutta oli tullut sentään onneksi. Menemme kuitenkin syyskuussa painokontrolliin neuvolaan. 

-On saanut lähetteen astma- ja allergia tutkimuksiin lasten polille. Hän oli pitkään terve, ei niin minkäänlaista tulehdusta ja tämä kevät toi meille sitten tällaisen ns.pommin että eka tulee kamala yskä joka ei helpota ja sitten silmätulehdus. Ja nyt viime viikonloppuna sai ihan kunnon astmakohtauksen. 

-On ihana ja reipas lapsi. Ei tarvitse paljoa kannustusta että tekee jotain toivottua. Rakas pieni mutta jo niin iso poika. <3

-m-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti